Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
3108 ratings
3.5
Estrella Galicia Especial
5.5% Dortmunder / Helles
This premium lager is produced using Pilsen and roasted malts, and hops of the Nugget and Perle Hallertau varieties. This offers a traditional flavour of marked bitterness and a refreshing aftertaste with every sip. Light, refreshing and easy to drink

Reviews with text or photo

Post author: Elma S
Elma S
19 hours ago
3.0
• yksi parhaimpia espanjalaisia • sulava ja maukas • silti oikein juotava, kevyt ja raikas olut

Post author: Tommi M
Tommi M
4 days ago
3.2
Luonteikas helles espanjalaiseksi. Täyteläistä maltaisuutta ja tasapainoinen katkero. Ei mikään vesilager.

Post author: Jokinen
Jokinen
@ Brukett Oy
5 days ago
3.7
Tuoksu on maltainen ja hieman metallinen. Suutuntuma on yllättävän paksuhko ja pyöreä ja samalla hapokas. Maussa olkista maltaisuutta ja viljaisuutta. Ruohoisuutta, pihkaisuutta ja hiekkaisuutta. . Mukavan ryhdikäs ja maltainen. Tasapainoinen ja hyvärunkoinen.

Post author: Otso K
Otso K
@ Brukett Oy
5 days ago
2.9
Brukettin paketti saatu haltuun vanhasta osoitteesta ja avattu Iso-Syötteellä porealtaan laidalla 😎. Mielikuva Estrellan oluista on ollut jotenkin halpa ja bulkkinen. Ehkä siksi ei ole herkästi tullut ostettuakaan. Etiketti on panimolle ominainen ja siitä tulee mieleen juurikin espanjalainen olut. Oluen väri ja tuoksu ovat kliinejä. Mietoa ja kepeää maltaisuutta sekä ohutta humalan puraisua. Maku on puhdas, vaalean maltainen ja ihan Hellesmäinen. Suutuntuma on huomattavan pehmeä ja poreileva. Lopulta hieman vetinen. Iisi, janoa sammuttava ja ihan hyvän makuinen. Odotin vähemmän Hellesmäistä kokemusta, mutta tämähän oli aika lähellä.

Post author: saunaukko
saunaukko
@ Pub Hölmölä
5 days ago
3.0
Maukas ja täyteläinen helles, oikein oiva ruuan päälle.

Post author: Jussi Koo
Jussi Koo
@ Brukett Oy
5 days ago
3.3
Kiitos Pint Please ja Brukett Oy myös tästä testioluesta. Testipenkkiin nyt holillinen helles. Voi kyllä siteerata erästä vaasalaista soitin ja lauluorkesteria: paskat valot, paska tekniikka. Kuvassa oluet näyttävät suht saman värisiltä, kun taas livenä sanoisin että helles on aavistuksen tummempi. Tuoksu oluessa on viljaisa ja jotenkin tuo mieleen sadonkorjuun. Vaahtoa syntyy ujo vaahtolautta. Ristiin tätä ja holitonta siemaillessa ja myös erikseen analysoidessa huomaa selkeän eron. Tämä on ryhdikkäämpi. Viljamaisuus ja ruohoisuus iskevät hyvin yhteen. Olut ei ole ihan niin raikas kuin holiton versio mutta sitäkin täyteläisempi. Maissimaisuus toimii täyteläisyyden kanssa. Jälkimaussa pehmeää maltaisuutta ja nurmisuutta. Tämä on varmaan on hyvän mielikuvituksen ja lukutaidon ansiota, mutta väitän että tässä on jotain Estrellaksi tunnistettavaa. Tuo siis aidosti mieleen heidän lagerin ja epsanjan lämmön. Toki kun tietää niin on helppo sanoa näin. Hauska kun tämä tuli vähän kuin Manulle illallinen, tämä on pitänyt kesän aikana ostaa itsekin, mutta ei ole osunut kohdalle. Jotenkin espanjalainen helles tai sadonkorjuu olut on vain pakko päästä testaamaan 😎

Post author: Jiimies
Jiimies
@ My Wonderful World of Beers
6 days ago
3.3
Kirkas kulta. Kepeän maltainen makea tuoksu. Makeaa mallasta kärkeen. Runko vahva ja välimeren läheinen.

Post author: Lauri
Lauri
@ Brukett Oy
6 days ago
3.8
Kiitokset Brukett ja Pintin pojat lähetyksestä! Ensimmäisenä lageria maistoon: Olut on rusehtavan ja kultaisen oranssista ja kirkasta. Runsas ja kaunis pilvinen vaahto. Tuoksu on makean maltainen, viljainen, keksinen ja kevyen hedelmäinen. Oikein mukava tuoksu. Maku on maukkaan ja makeahkon maltainen, viljainen, kuivakan keksinen, kevyen hedelmäinen ja mukavan humalaisen rapsakka. Oikein miellyttävät ja tasapainoiset maut. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja hiilihappoinen. Pullon ja etiketin ulkomuoto huokuu tyypillistä eteläeurooppalaista vaaleaa lageria. Ei juurikaan herätä intohimoja suuntaan tai toiseen. Tietää yleensä mitä saa. Tällä kertaa sisältö tosin yllätti positiivisesti. Kokonaisuutena mukavan raikas, maukas, mutkaton ja jopa yllättävän täyteläinen lager. Oikein hyvä etenkin kuumaan kesäpäivään. Positiivisen yllätys!

Post author: Fjälle
Fjälle
7 days ago
3.9
Kuohuaa pitkään, paksusti. Kullankeltainen, läpinäkyvä. Poreileva suutuntuma. Maultaan maltainen, vahva, aromikas. Humala maistuu tässä lagerissa vahvasti. Jälkimaussa hieman korostuu. Todella maukas.

Post author: Juovo
Juovo
@ Brukett Oy
8 days ago
3.3
Kiitokset Brukett tästäin Estrellan cervezasta. Tutut jutut löytyvät etiketistä, tuotteen tunnistaa nopeasti ja tarpeelliset tiedot keksii äkkiä pullon kyljiltä. Lasiin kaatuu täysin kirkas, kevyesti happoileva kullankeltainen olut. Vaahto on kohtalaisen nopeasti tyyntyvä, valkoinen huntu oluen päällä. Tarttuu kevyesti lasin kylkiin laskeutuessaan. Tuoksu on kohtalaisen simppeli, vaalean tuoreen ohran ja maissin liukua kevyen sitruksisen hapokkuuden, hennon sitruskuorisen kuivuuden siivittämänä. Ruohoisuutta on kokolailla paletin mukaisesti kevyenä, humaloinnin mukana käyttää kevyttä yrttisyyttäkin, joka korostuu vasta oluen avautuessa. Maku on enemmän ohramaltainen ja syvempi, hellesmäinen, mutta maissi käyttää rinnalle kevyen makeanlaisen muodon. Muutoinkin kevyt, vaalean sokerinen karamellisyys tulee nyt esille. Sitruksista kuivuutta ja kevyttä lempeää hapokkuutta kulkee kautta linjan, humalien mukana kulkee selkeät ruoho ja puutarhainen kuiva yrttisyys. Jälkimaku ohraisen maltainen, viljainen ja leipäinen. Suutuntuma kevyehkö, keskihapokas, vaahtoutuva ja liukuva. Kevyellä espanjalaisella twistillä sovellettu helles. Uppoaa janojuomana helposti, paletti on ison panimon kaltaisesti helpohko, mutta laatu takuulla tasainen.