Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
Charley Noble 12.0%, Nøgne Ø, Norway
8 notes
3.7
Charley Noble
12.0% Barley Wine
Nøgne Ø Charley Noble is a classic English barley wine that has matured on whiskey barrels and given a light, smoky touch. Full-bodied and warming, as a barrel-aged barley wine should taste.

Avis

Post author: orson
orson
@ Hoptimaal
18 days ago
Charley Noble, Norway
3.7
Tästä on useampi hyvin kirjoitettu arvostelu jo täällä. En valitettavasti jaksa itse nyt tästä alkaa sen enempää kirjoittelemaan, sillä hieman tämä on ottanut jo osumaa, eli ikääntynyt vähän heikosti. Sellaista tunkkaista fiilistä maussa. Onneksi siellä taustalla on kuitenkin edelleen aika kiva tynnyröinti, mutta itse oluen, eli brittityylisen barley winen piirtet ovat hieman hakusessa.

Post author: Harala
Harala
@ De Bierliefhebber
2 years ago
Charley Noble, Norway
3.9
Tuoksussa kevyen savuista wiskiä sekä BW:ille tyypillistä mallasta ja tumma hedelmäisyyttä. Parin ensimmäisen leuallisen jälkeen on pientä pettymystä ilmassa. Maku alkaa tuoksun mukaisesti, mukana on myös turvetta. Jälkimaku on kuitenkin sen oloinen, että turvetta on mätetty sellaisenaan käymis astiaan. Lämmittelen vielä hetken ja loppu arvio perään. Lämmittelyn jälkeen turpeisuuden huomaa tuoksussakin. Maussakin on havaittavissa enemmän täyteläisyyttä ja turvesavuista wiskiä. Vaikka pidänkin tämän tyyli suunnan edustajista, tällä kertaa jälkimaussa on liikaa "metallisuutta". Hieman sama homma kuin edellisen kanssa, pienellä hienosäädöllä päästäisiin huippu pisteisiin.

Post author: Juovo
Juovo
@ De Bierliefhebber
2 years ago
Charley Noble, Norway
4.3
Aikoinaan tituleerasin Nøgnen suosikkipanimokseni, sen jälkeen on tapahtunut paljon, mutta odotusarvot on silti suuret. Whisky BA Barleywine, ei kai tämmöinen voi pettää. Lasiin kaatuu syvän tummanpuhuva, käytännössä musta olut, joka valon edessä polttaa pienen piirron punaviinin väristä vivahdetta. Vaahto on maitokahvin värinen, sekakuplainen mutta kestävä höttö oluen päällä. Jättää itsestään yllättävän voimakkaasti perään. Tuoksu on täyttä runsautta. Maltaisuus työntyy ensimmäisenä läpi rukiisena, tumman karrella käyneen ohraisena, viskisen savuisena ja raffin jyväisenä. Viski itsessään antaa ylikypsälle, tummalle hedelmäisyydelle lisää potkua ja kuivan taatelinen, hieman nahkainen fiilis yhdessä karamellisoituneiden omenankuorien kanssa pyörii hyvinkin voimakkaana lasin yllä. Semisti mineraalisen hiilinen paahteisuus ja voimakas makea, siirappinen karamellisyys yhdessä kevyen tumman yrttisyyden kera vain komppaavat menoa. Hilloutunutta marjaisuuttakin muotoutuu taustalla. Maku vetää enemmän ylikypsien hedelmien ja tumman metsämarjahillon maisemiin; karhunvatukkaa, luumuisuutta, omenamaista kuivuutta, rusinaa, variksenmarjaa ja viikunaa. Viski tuottaa hienosti savuisuutta ja pukkaa koko pakettia kolme metriä eteenpäin. Maltaisuus on täyteläistä, rukiinen ja ohrainen fiilis antaa melkolailla kaiken mitä voi, paahteinen puoli leikkaa hienosti liikaa makeutta. Nahkaisuutta ja tynnyripuuta on yhtälailla paljon kuin kaikkea muutakin. Katajainen, luonnonyrttinen fiilis pukkaa jopa liköörisen jälkiruokaviiniseen suuntaan jälkiliukua. Jälkimaku muutoin hyvin ylikypsän hedelmäinen, karamellisen paahteinen, maltainen ja viskisellä otteella uneen tyynnytelty. Suutuntuma runsas, tahmaava, pitkään liukuva ja jättävä, keskihapokas. Onhan tämä onnistunut ja panimomestarin ote on vieläkin tallessa. Isot ja tummat eivät petä Nøgnella, kulttisarjat on vaan aina kovia.

Post author: Joakim P
Joakim P
2 years ago
4.3

Post author: Ipanas
Ipanas
2 years ago
Charley Noble, Norway
4.4
Eiliseltä. Nøgne on usein luottovalinta tummien oluiden suhteen ja eikä tämäkään ollut poikkeus siihen. Pullotettu 26.4.2021. Makeaa, tummaa hedelmää, hivenen marjaisuutta ja karamellimaista mallasta yhdistettynä hennon savuiseen ja viskiseen tunnelmaan, missä kuiva tammisuus tuo hyvin balanssia makeudelle. Pehmeä ja runsas, täyteläisellä rungolla. Alkoholi pysyttelee enemmän taustalla. Oli ainakin itselle oikein maistuva ja tasapainoinen barleywine, lunasti aikalailla omat odotukset.

Post author: Ewiq
Ewiq
@ De BierTonne
2 years ago
Charley Noble, Norway
4.2
Tämä yllätti. 👌 Pehmeää ja tuhtia Barley Wineä.

Post author: muikku3
muikku3
@ De BierTonne
3 years ago
Charley Noble, Norway
4.1
Hyvältä luotto ratsulta Nøgnelta Whisky tynnyreissä uinutta BWtä iltapalaksi 🍺. Bottle 1664/7000 ja pullotettu 26.4.21. Hhmm 😋 selvästikkin vähän Islay puolelle kallistelee.Turvetta,pehmeää savuisuutta ja suklaisuutta nenukille. Maussa vähän karamellisoitunutta nahkaremmiä,turpeesta nousevaa savuisempaa maltaisuutta ja taustalla hienosti Whiskyssä dipattua vähän kuivemman oloista tummempaa hedelmää. Oikein passelia nautinto ainetta😋👌. Aavistuksen kevyt runko ja suutuntuma toki vähän rokottelevat,mutta eivät silti häiritse tätä nauttiessa laisinkaan.😎🍻

Post author: Deleted by user
Deleted by user
@ De BierTonne
3 years ago
Charley Noble, Norway
4.1
Oikein mainio bw joskin sen verran tuore että tynnyri tulee aika terävänä. Viski maistuu kunnolla. Todella hyvä silti mutta tovi pullossa saattaisi tuoda pehmeyttä makuun.