Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
8 ratings
3.6
Fireside
12.7% Imperial Stout
Barrel Aged Imperial Stout Blend
Barrel aged

Reviews with text or photo

Post author: Eetu
Eetu
@ De BierTonne
3 months ago
4.3
Dönderin piikkiin tarpeellisen perinteisillä teeseillä puskettavaa tummempaa herkkua. Kinuskista krokanttia, paahdettua pähkinäisyyttä, snadi kahvisuus sekä kaakao. Jokin makea "vaahtokarkkisuus" toimii kivana balanssina. Pienet tynnyröinnin pärinätkin jättää suuvärkin puolelle, joten kyllähän tämä pelittää.

Post author: janne_vuan
janne_vuan
@ DeBiertonne.shop
9 months ago
4.3
Yllättäen raskaaksi käyneen jalkatreenin ja sauna päälle vähän raskaampaa olutta. Tämä on kypsytetty 36kk lähes kaikissa mieleen tulevissa tynnyreissä ja makeus on varmistettu useilla eri mausteilla. Mielenkiinnolla maistamaan. ULKOASULTAAN olut on mustaa ja siinä käy beige vaahto, joka laskeutuu reunoille uduksi. TUOKSU on paahteinen, turpeinen, lakritsinen, kahvinen, sokeriruokoonen ja marjainen. Joka nuuhkaisulla löytyy jotain uutta, mutta mistään kovin makeasta tuoksusta ei ole kyse. MAKU... on kyllä jännän äärellä. Paahteisuutta, turvetta, savua, lakritsia, vaniljaa, oudosti vaahtokarkkia, siirappia. Keskimakua kohti myös punaviinisyyttä, happamia marjoja ja turpeisuus nousee lisää esille. Alkoholi ei juurikaan maistu. Jännästi on tynnyrit saatu pysymään aisoissa tuoden aromeja kuten tuota viskistä turpeisuutta. Ja useista makeuttavista aineista huolimatta olut on melko tasaisen pehmeän neutraali eikä äkkimakea. SUUTUNTUMA on melko täyteläinen ja pehmeä. Tässä on paljon pureskeltavaa. Aika hyvin saatu tasapainoiseksi näin monimutkaiseksi olueksi.

Post author: Niko O
Niko O
@ Dorst Craft Beer Shop
1 year ago
4.1
Täysin mustaa olutta, ohuella melkein puolen sormen paksuisella vaaleanruskealla vaahtokerroksella. Tuoksu on hyvin viskinen, paahteisen maltainen, hedelmäinen, lakritsinen, savuinen, karamellinen ja hieman suklainen, romminen ja mausteinen. Runko on täyteläinen, pehmeän vähähiilihappoinen ja makea. Maussa on runsaasti savua, turvetta, paahteista mallasta, viskiä, karamellia, ylikypsiä hedelmiä, lakritsia, palanutta sokeria, mausteita, hieman rommia palanutta sokeria ja kookosta. Kieltämättä mua pelotti jo ostaessa tässä käytetty rommitynnyrinypsytys, mutta onneksi se ei tule aivan älyttömästi esille. En kuitenkaan henkilökohtaisesti välitä näin runsaasta lakritsisuudesta ja vaikka tässä on todella paljon kaikkea muutakin meneillään, niin se häiritsee yllättävänkin paljon.

Post author: SimonDönder
SimonDönder
@ De BierTonne
2 years ago
4.5
Otetaas yks tumma vielä loppuun. Pitkään jostain syystä himoitsemani ba stout Sirenilta ja taas panimo, jota en ole vielä maistanut 🍺 Tuoksu. Huh. Oliko tässä alkoholia? Aistin whiskyä, rommia sekä viiniä. Mallasta, kypsää hedelmäisyyttä sekä vaniljaista karamellia on tiputeltu joukkoon. Myös sokerista makeutta. Nyt on sellanen tuoksu, että aistit herää 🦾 Suutuntuma keskitäyteläinen ja eloisan pienikuplainen. Eka huikka. Nyt muistan, miks ostin tän! Savua! 🤩 sitä löytyy, ei jyräävästi, vaan juuri sopivasti ja syvästi; lopulta pehmeästi. Hiukan palanutta puisuutta mukana (tynnyriä). Tulee ekana mieleen joku whisky- tai rommipullo kiertämässä nuotiolla. Mut ei tule mieleen sillain viinaisella tavalla, vaan juuri kivasti eväitä tukevoittaen. Tynnyröinti tukee todella hienosti makeampaa mallaspohjaa, josta erottuu myös suklaisuutta, karamellisuutta sekä vaniljaa. On siellä kypsää hedelmäisyyttäkin. Lopussa reilusti lämmittävää whiskyisyyttä ja rommia kera makean mausteisuuden, jotka jäävät viipyilemään pitkään 😍

Post author: VeliWestside
VeliWestside
@ Ølkassen.dk
2 years ago
4.3
Fireside, BA Imperial Stout Blend, aged 36 months in Bourbon, Rum, Port and Whisky barrels. Bottled on 23/10/20. Very intriguing beer. Opaque, deep dark brown in color. Forms a light brown head that fades away rather fast. Leaves a ring on the surface and no markings on the glass. Each barrel comes clearly on the nose, very pleasing to me at least. Sweetness from brown muscovado sugar, molasses and lactose.  Starts off with barrels, bourbon and whisky up front, then rum and port. Smoke, leather and salted liquorice follow and that is what I like. The more it warms the softer these are on the palate. Some sweetness from muscovado sugar.  This was a nice surprise. Smoke and leather in a beer is a big plus in my case.

Post author: Simon P
Simon P
@ Siren Craft Brew Tap Room
2 years ago
3.8