Pint Please Logo
Apple app store logoGoogle play store logo
14 ratings
3.6
Aupa Tovarisch (Aged In Ardbeg Barrels)
13.5% Imperial Stout

Reviews with text or photo

Post author: Tommi
Tommi
@ Alko Keskusta Kuopio
20 hours ago
4.0
Sysimusta, pehmeä, savuinen ja salmiakkipastillinen stoutti. Ei maailman kompleksein paketti tämän tyyppiseksi juomaksi, mutta ehdottomasti hyvää.

Post author: 1014a
1014a
9 days ago
4.5
Aika jännä, odotin hieman makeampaa ja pistävämpää. Tämähän olikin aika paksu suutuntumaltaan ja kovin lakritsinen ja hieman kai viskinen. Aika hyvä

Post author: janne_vuan
janne_vuan
@ Alko Prisma Joensuu
16 days ago
3.9
Työviikon, salin ja saunan jälkeen taasen olutta. Tähän maailman aikaan vähän arveluttaa juoda Russian imperial stouteja, vaikka tämäkin on tehty Espanjassa. Onneksi etikettiin on kuitenkin taidettu kuvata Venäjän armeijan sotilaiden nykykunto. ULKOASULTAAN olut on mustaa ja siinä käy beige vaahto. TUOKSU on vahvan turpeinen ja todella savuinen. Vähän sellaista elektroniikan tuoksua, kun käynnisti vanhan IBMn. MAKU on todella pehmeä. Paahteista mallasta, lakritsia, ylikypsää hedelmää ja marjaisuutta. Viskin savuisuus ja kevyt turpeisuus tulee todella hienosti esille ja säilyy vielä pitkään jälkimaussa. SUUTUNTUMA on melko täyteläinen ja pehmeä. Onpahan yllättävän hyvä olut. Vähän ehkä loppu lasia kohti muuttuu vähän yksipuoliseksi, mutta hitaasti siemailtavaksihan nämä on tehty.

Post author: Niko O
Niko O
@ Alko - Kauppakeskus Kaari
1 month ago
3.8
Oli kyllä aivan pakko napata mukaan, kun huomasin kyseessä olevan Ardbeg tynnyröinti! Saapas nähdä millanen tästä on saatu. Olut on täysin musta, käytännössä olemattomalla vaaleanruskealla vaahdolla. Tuoksu on hyvin savuinen, lakritsinen, maltainen, turpeinen, melassinen ja kahvinen. Runko on suoraan sanottuna turhan kevyt, vähähiilihappoinen ja makeahko, pienimuotoisella kitkeryydellä. Maussa on runsaasti turvetta, savua, mallasta, lakritsia, kahvia, hieman suklaata, saaristolaisleipää, melassia ja aavistus jotain maanläheistä yrttisyyttä ja havuisuutta. Kyllähän sen Ardbegin läsnäolon huomaa todella hyvin tästä, mutta ikävä kyllä rungosta on tehty aivan liian ohut kannattelemaan tätä kaikkea. Sääli, että joudun antamaan tälle aika huonon arvosanan, koska tämä olisi voinut olla niin hyvä.

Post author: SimonDönder
SimonDönder
@ De BierTonne
2 months ago
4.1
Sunnuntaistoutin paikka 🍺 Tuoksussa mukavan savuista ja turpeista mallasta sekä paahdetta. Savuisuus ja turpeisuus on myös maussa todella vahvasti esillä. Kuivaa, savuista ja paahteista makumaailmaa snadilla kahvisuudella ja raakasuklaisuudella höystettynä. Pehmenee kyllä huomattavasti lämmetessään. Tykkään todella paljon savuisista stouteista, eikä tämä tee poikkeusta, vaikka paletti saisi olla hieman monipuolisempi 🍻

Post author: T Z
T Z
@ Alko Keskusta Kuopio
2 months ago
4.0
Väriltään pikimusta. Tuoksussa vahva skottiviskin aromi. Suutuntuma pintoja peittävä. Maussa erittäin vahva viski, mieto paahteisuus ja matkata katkeruus. Viskin lämpö korostuu lopussa.

Post author: Harri Lehti
Harri Lehti
@ Gullinubbi
2 months ago
4.0
On hyvä ja tuhti olut. Mahtava savun maku ja tuoksu on kyllä tynnyröinnistä tullut. Ardbegin tislaamoa en olis ilman etikettiä sokkona mausta löytänyt, mutta eipä haittaa.

Post author: muikku3
muikku3
@ PasiKuikka
2 months ago
3.9
Ardbeg tynnyröinti pisti sen verran silmään "tilausta tehdessä" Tämän kohdalla,että ei voinut jättää ottamatta😅. Tuoksussa yllättävää 🙃 savua ja maanläheistä pehmeää turpeisuutta ihan molemmille sieraimille. Tuoksustakin esiin pompanneet "savumerkit" löytyvät hyvin maunkin puolelta.Täällä toki lisäksi vielä vähän kepeämmin suklaata ja taustalla haaleampaa kahvisuutta. Suutuntu on aikaspitkälti kepeästi keskellä laittavaa.Snadisti viskositeettia omaavaa.Hyvän perusvankan mallaspohjan tämä tuntuu myös omaavan😋👌.

Post author: Merchan
Merchan
@ Cervecería Boulevard
4 months ago
4.5

Post author: Gustavo
Gustavo
@ Vivalabirra.
6 months ago
3.8
Nueva edición de la aupa tovarisch,esta vez envejecida en barriles de whisky de malta de Ardberg's Kindalton,de intenso sabor a turba y ahumado y como no whisky. Está recién sacada al mercado,para mi gusto está un poco "brava"de ahí la baja puntuación,creo que dentro de un añito será una cerveza espectacular,lo mismo me pasó con la Lagavulin edition,así que a la otra botella que tengo le espera un buen descanso en la bodega.